3. nap
Kedd reggel megérkeztünk a belga iskola falai közé, ahol prezentációkkal indítottuk a napot. Olasz, belga és magyar diákok mutatták be országaikat, különböző témákat érintve mint például az adott ország fővárosai és iskolái. Ezután ismertetésre került a hét témája, amely a fentarthatóság volt. Ezt követően sor került az első tradicionális belga ebédre, az iskola éttermében. A belga Vol-au-vent nevű fogás a magyar és olasz diákok tetszését is elnyerte. Miután visszaérkeztünk az előadó terembe, játékos formában ismerkedhettünk meg a többi cserediákkal. Elképesztő módon befogadó és sokszínű volt a társaság. A nap legizgalmasabb része még csak most következett. Nemzetenként csoportokra osztódva megkezdtük a készülődést a foodcourt ételbemutatóra. Pár óra készülődés után mindenki készenállt a vendégek fogadtatására. Rengeteg szülő, családtag és barát ellátogatott az eseményre. Mi magunk is körbekóstolhattuk a 3 nemzet ételeit, ezzel betekintést nyertünk a helyi és az olasz konyha világába. A hosszú nap végén, cserepárunkkal indultunk haza, és egy családi vacsora után nyugovóra tértünk.
Horváth Viktória